Thursday, August 25, 2011

Mana iklan raya best-best tahun ni? | Koleksi iklan raya

Assalamualaikum~

Dulu kalau nak raya, banyak syarikat-syarikat macam Petronas, Telekom Malaysia (TM), Tenaga Nasional Berhad (TNB), Maxis, Digi, TV3 dan banyak lagi berlumba-lumba menghasilkan iklan raya terbaik dan akan membuatkan penonton sentiasa mengingati iklan-iklan serta mesej yang disampaikan tu sampai bila-bila.


Tapi sekarang ni, macam dah takda la iklan-iklan raya yang best. Macam Petronas.? Petronas dah tak buat lagi ke iklan hari raya untuk tahun ni..? Kalau ada, apsal aku tak perasan.? Banyak sangat iklan raya yang best-best dan  aku masih ingat sampai sekarang. Especially yang dari Petronas.

Iklan-iklan raya dari Petronas:











Setiap tahun mesti ada iklan raya best dari Petronas. Feveret aku iklan raya Petronas tahun 2006, yang ayah pakai lampin tu. Touching habis. Tapi semua memang best la dan masing-masing ada mesej tersendiri. Tahun ni..?


Iklan raya best lain












Banyak lagi la iklan raya yang best-best. Dan tak kurang jugak ada iklan raya yang pernah jadi kontorversi dulu. Rasanya semua tahu kot. Benda dah lama, lupa kan je la.. heheh

Selamat Hari Raya Aidilfitri di ucapkan kepada semua bloggers. Mohon maaf zahir & batin..:)

Bye !


thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

4 comments:

amirulspurs said...

selamat hari raya :)

p/s : amirulspurs.blogspot.com

nabila wahab said...

@ amirulspurs : selamat hari raya juga amirul..:)

Zawifatul Aziah said...

a'a xde dh iklan best kt tv.yg tacing2 gitu..diorang dh xde idea kot tahun ni.huhu

nabila wahab said...

@ Zawifatul Aziah : agknye la.. xde idea kot. heheh.:)