Friday, November 25, 2011

Oskar si kucing buta | video

Assalamualaikum ~

Korang pernah tengok kucing buta ..? Korang pernah/tengok dengar kucing nama Oskar..? Aku terjumpa satu video ni, video yang menunjukkan aksi seekor kucing yang memang comel giler. Tapi kesian, kucing tu buta. So far, aku tak pernah jumpa lagi kucing yang buta.. Video yang memaparkan kucing yang buta pun aku tak pernah tengok. Ni kira first time la.


Sejak semenjak dua menjak ni, aku selalu dengar cerita pasal penganiayaan haiwan, especially kucing. Tapi hati aku sejuk bila tengok video ni. Walaupun kucing ni buta, masih ada lagi manusia yang berhati mulia mahu menjaga kucing tersebut. Tapi seryes tak tipu kucing ni cute habis kot.


Hye uolsss.. namew sayeww OSKAR . pic from google

Kiut kan.. Nama diberi Oskar.  Berumur tak sampai setahun lagi kot sebab dalam video umur dia dalam 8-10 week dan video tu di ambil pada julai 2011. Err.. okeh aku tak sure pasal pengiraan umur kucing. Sama ke macam umur kita..?  hakhakhak.. sorry kalau salah, seryes ambo dok ahu..


Oskar buta atau bahasa baiknya, cacat penglihatan.. heee ~ Tapi sangat comel dan aktif. Kalau tak diberitahu Oskar ni buta, maybe aku ingat dia kucing normal biasa yang memang super duper aktif. 







Cute kan..... Tuan yang bela Oskar sangat baik.. btw Klaus si buddy Oskar tu pun cute. kus semangat.. kuat makan ni aku rasa...

Bye !

p/s: Kucing juga macam manusia memerlukan kasih sayang. 




thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Malaysia !!!

Assalamualaikum ~




Alhamdulillah... Tahniah Kepada Pasukan Harimau Muda Yang Berjaya Menewaskan Indonesia 1 - 1 . ( penalty 4-3) Pasukan Indonesia juga sudah bermain dengan sangat baik, cuma rezeki menyebelahi pasukan Malaysia. Adat permainan, ada menang ada kalah. so Chill ~ :)



Bye !

p/s: sangat-sangat gumbira !! yeay ! AAAUUUUMMMMMMM !!



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Saturday, November 19, 2011

Video sedih (kasih ayah)

Assalamualaikum ~





"Kasih Ibu Membawa Ke SyurgaKasih Ayah Sepanjang masa." Memang selalu sangatkan kita dengar ungkapan tu. 


Video ni adalah sebuah iklan di Thailand. Sangat-sangat memberi pengajaran kepada sesiapa yang menonton.. touching sangat kot ! teringat kat ayah..



"Ingatlah...jagailah mereka yang menjagamu" :) <3


Bye !

thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Friday, November 18, 2011

Video serangan Syahrul Azwari

Assalamualaikum ~


Wah gitu title post kan.. Congrats Malaysia.. Hope ke final hendaknya.. Amin ! :D


Jumlah pungutan pingat Sukan Sea Indonesia 2011 buat masa ni.. Not bad.. Nak tengok apa-apa perkembangan  mengenai Sukan Sea ke 26 ni, korang boleh tengok kat SEAGAMES 26th


Chaiyok MALAYSIA !! Saya anak MALAYSIA.. heeeee ~

Bye !



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday | Where should you post your status ?

Assalamualaikum






thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11

Assalamualaikum ~


Hye korang ! 1.11.11 cantikkan nombor, ada ke yang kawen hari ni..? hari selasa pun boleh la asalkan tarikh kawen cantik. haha. Sekejap je sudah masuk bulan November, lepastu Disember then 2012 pulak. Bertambah tahun, bertambah jugak umur. Semakin bertambah umur semakin aku mau kembali kemasa lalu.


Tahun dah nak berganti, tapi azam tahun ni masih lagi tak tercapai. Masih ada lagi 2 bulan untuk aku merealisasikan azam tu. Tapi tak mungkin dalam masa 2 bulan tu akan tercapai azam tu. Mungkin kena postpone lagi dan lagi.

be my hero.. :)


p/s : Semoga hari ke depan lebih baik dari hari sebelumnya




thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)