Friday, November 25, 2011

Oskar si kucing buta | video

Assalamualaikum ~

Korang pernah tengok kucing buta ..? Korang pernah/tengok dengar kucing nama Oskar..? Aku terjumpa satu video ni, video yang menunjukkan aksi seekor kucing yang memang comel giler. Tapi kesian, kucing tu buta. So far, aku tak pernah jumpa lagi kucing yang buta.. Video yang memaparkan kucing yang buta pun aku tak pernah tengok. Ni kira first time la.


Sejak semenjak dua menjak ni, aku selalu dengar cerita pasal penganiayaan haiwan, especially kucing. Tapi hati aku sejuk bila tengok video ni. Walaupun kucing ni buta, masih ada lagi manusia yang berhati mulia mahu menjaga kucing tersebut. Tapi seryes tak tipu kucing ni cute habis kot.


Hye uolsss.. namew sayeww OSKAR . pic from google

Kiut kan.. Nama diberi Oskar.  Berumur tak sampai setahun lagi kot sebab dalam video umur dia dalam 8-10 week dan video tu di ambil pada julai 2011. Err.. okeh aku tak sure pasal pengiraan umur kucing. Sama ke macam umur kita..?  hakhakhak.. sorry kalau salah, seryes ambo dok ahu..


Oskar buta atau bahasa baiknya, cacat penglihatan.. heee ~ Tapi sangat comel dan aktif. Kalau tak diberitahu Oskar ni buta, maybe aku ingat dia kucing normal biasa yang memang super duper aktif. 







Cute kan..... Tuan yang bela Oskar sangat baik.. btw Klaus si buddy Oskar tu pun cute. kus semangat.. kuat makan ni aku rasa...

Bye !

p/s: Kucing juga macam manusia memerlukan kasih sayang. 




thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

6 comments:

cikumi_violet said...

bgos la sbb still da org yg nk jga kcing 2.tp seyius,mmg cute kcing yg buta 2.huhu

n a b i l a w a h a b said...

cute kan.. :)

siti kektus said...

ya ya ya. ada jugak tengok si oscar ni. comel sangat masa dia main bola yg ada loceng dalmnya. :)

n a b i l a w a h a b said...

@ siti kektus : heheh.. comel sgt oskar nih..

Pakaian Muslim Formal said...

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya

NighBerkz’S Blogs said...

wahh terbaek ar... tersentuh tgk kucing nie..huhuh




http://nighberkz.blogspot.com