Saturday, August 13, 2011

Asyraf Haziq sangat tabah.

Assalamualaikum ~

Hye korang..Aku adalah salah seorang dari berjuta-juta manusia yang mengikuti perkembangan Asyraf Haziq, iaitu student Malaysia yang menjadi mangsa rusuhan di London. Kesian kat dia, baru sebulan kat sana dah jadi macam tu. Mungkin itu dugaan yang diturunkan Allah untuk beliau. Dan nampaknya dia sangat tabah dan sabar menghadapi ujian Allah itu.


Dengan senyuman yang sentiasa ditunjukkan dari berada di hospital lagi sudah menunjukkan Asyraf Haziq seorang yang baik dan berfikiran positif. Walaupun dipukul dan disamun dan menyebabkannya patah rahang tidak sedikitpun beliau kelihatan marah dan memburukkan mana-mana pihak.


Semoga beliau cepat sembuh dan kembali ke kehidupan normal. Dan kita pula jangan la nak salahkan semua warga Britain tentang hal ni. Hanya segelintir sahaja manusia yang tidak bertamadun seperti penyerang Asyraf Haziq di sana. Dalam setandan pisang tak semua busuk.. de dok..?

Bye !

p/s: ensem jugak kan Asyraf haziq ni.. ngeeee ~




thank you sudi baca..:)

4 comments:

AesyaZealous said...

mmg hensem..larikkk

MR. MIND said...

sedap dgr dia ckap english, hahaha

imnabila said...

@ AesyaZealous : heheh.. kan..kan..kan..

imnabila said...

@ MR. MIND : hehe.. dh duduk london mesti la kke ckp ala-ala harry potter.. :)