Wednesday, June 15, 2011

Segmen | Tabiat saya yang paling pelik..

Assalamualaikum ~


Jom join segmen lagi.. Kali ni bukan segmen Bro Ben, tapi segmen kakak cantik Sis Lulu. First time ni join segmen Sis Lulu ni. heheh.. Kalau korang nak join sama, sila lah klik banner Sis Lulu kat atas tu yee..

Soalan nya: 
Apakah tabiat korang yang paling pelik, dari kecil sampai terbawa-bawa hingga dewasa.

Banyak sebenarnya yang buang tebiat.. hahha.. Tapi antara yang paling memang jadi tabiat ialah

Kalau duduk mesti kena bersila, walaupun duduk kat atas kerusi. 
Mesti bersila, dalam kelas, dalam bas, dalam bilik mesyuarat, tengok wayang, time makan, dalam kereta pun duduk bersila tau, nasib baik tak duduk bersila atas motor.. haha..

Tidur tanpa bantal kepala tapi mesti ada bantal peluk
Haaaa.. ni pun tabiat. Kalau tidur, tak pa kalau tak da bantal kepala, tapi mesti ada bantal peluk (bantal panjang tu). heheh.. Kalau takda bantal peluk tu, bantal kepala tu pun boleh dijadikan bantal peluk.. Asalkan ada bantal peluk, walaupun tanpa bantal kepala.. hahah.. Alhamdulillah so far takda rasa sakit tengkuk ke hape.. 

Letak minyak kapak kat mata bila sakit kepala.
Hah... pelik tak pelik.. Alang-alang sapu kat kepala, sapu la sekali kat mata kan.. hahah.. Rasa nyaman je.. hahah.. try la.. (akibat tanggung sendiri) heheh..


Tak tau la tu semua memang tabiat ke buang tabiat.. hahah..
pelik ke tak pelik..? 
heheheh
:)


14 comments:

Gen2Merah said...

hehehe.. memang pelik..
salam ukhuwah salam kunjung mengunjung ya (",)

imnabila said...

@Gen2Merah : heheh.. tq sudi singgah ~

MerLe said...

hehe.. sama la.. tabiat klu duduk atas krusi mesti nak bersila.. kadang2 x sedar kaki dah bersila..

imnabila said...

@MerLe : hehehhe.. yeay ad geng !!

elnino moona said...

pedihnya tu letak minyak kapak kat mata.. euw~..

aleen aiden said...

ha3,kite same!!alin pon jenis tidur xletak bantal kat kepala.tapi bantal peluk mesti ade.hu3

imnabila said...

@ elnino moona : jgn lumurkan byk2.. ckit2 sudey.. nnti rse best je.. heheheh..

imnabila said...

@aleen aiden : hehehhe... kte geng !!

yaya_flanella said...

tak ade yang salahnya. kadang2 bukan pelik. tapi unik. ;)

imnabila said...

@yaya_flanella: hehhe.. :)

shedameor said...

letak minyak cap kapak kat mata tuu, sama laa. hehe. tambah2 dok hostel, nak balik punya pasal. tipu warden kata sakit mata. hik3. btw, sheda pn ada join jugak. mari share2 tabiat pelik :)


http://shedameor.blogspot.com/2011/06/segmen-tabiat-saya-yang-paling-pelik.html?showComment=1308306308912#c5326233104879349117

imnabila said...

@ shedameor: heheh.. best je kn.. :)

Lulu Caldina said...

duduk mesti bersila???
ngee, pernah tgk org mcm ni.. hairan gak...nape eh??pelik tu

imnabila said...

@ Lulu Caldina : hahah.. x tau npe.. dh habit dh.. duduk msti bersila.. hehe