Friday, June 17, 2011

Beza Antara Drama Nora Elena & Novel Kasih Yang Suci

Assalamualaikum ~

Habis sudah drama kegilaan iaitu Nora Elena. Rasa macam sekejap sangat la pulak drama tu habis, maybe tayangan 4 kali semiggu kot. Tak macam drama-drama lain yang seminggu sekali kan. Pepehal pun ending drama Nora Elena ni agak memuaskan, means happy ending la. Kalau tak mau meroyan semua peminat. Tapi pada aku drama ni macam terlalu rushing nak di habiskan. Macam feel tu tak berapa nak sampai la. huhuh..

Seperti yang kita semua sudah sedia maklum, Drama Nora Elena ni diadaptasi longgar dari novel Kasih Yang Suci by Meen Zulaikha. Kalau dah ada 'adaptasi longgar' so memang kita tak boleh nak expect drama ni memang bulat-bulat macam dalam novel.

So kat sini aku nak senaraikan beberapa perbezaan yang terdapat diantara drama Nora Elena dan Novel Kasih Yang Suci.


heheh.. tu la antara perbezaan yang nampak ketara pada mata aku. Banyak lagi sebenarnya. Tapi nak selidik satu-satu nanti korang kata aku terlampau gigih plak kang.. hehhe.. Tapi pepehal pun berbezaan ni tak menganggu penonton yang sudah membaca novel Kasih Yang Suci pun. At least ada juga perasaan ingin tahu dan penasaran penonton kan, walaupun sudah membaca novel tu. Kalau sama 100% tak trill plak nanti. So perbezaan tu sedikit sebanyak menarik penonton melekat depan tv setiap kali drama ni keudara.

Syabas kat semua pelakon yang berjaya membawa watak dengan baik especially ofcos Aaron Aziz. Sejak tengok drama ni seryes aku minat giler kot dengan Aaron Aziz nih.. heheh.. Hero pujaan dah bertukar secara rasmi dari Shaherzy Sam ke Aaron Aziz.. hahaha..

bye ! :)

11 comments:

atikNAOshi said...

wahaha..thx ye.suke giler kt aaron!!

imnabila said...

@atikNAOshi : hehhe xd pe pun.. ske gler gak !!! heheh :)

Cik Ezy said...

suke ending novel lg dr drama..
hehe

imnabila said...

@Cik Ezy : heheh.. tula kan.. novel suspen skit..

Ct Aja said...

wah, py la selidik....hi3...saye minat dua2 hero2...hi3

NasZ said...

salam kenal...

jemput join segmen simple pantun saya..


SEGMEN SIMPLE : PANTUN PUJI DIRI SENDIRI ...

syAzAnA said...

banyak gak dia pnya perbezaan. tengs sygg!

syaz folow kpochi. wee~

Zizie Zizot. said...

Nampak sangat drama Nora Elena nak save budjet sebab pelakon tak ramai kan? Hai, follow.



Entri Terkini : Mereka Ada Blog yang Cool!

imnabila said...

@Ct Aja : gigih x gigih kan.. heheh.. minat punya pasal.. hehe.. still minat g kt sam. tp aaron lbeh ckit la.. hahahha..

imnabila said...

@syAzAnA : byk lg sbenarnya.. hehe.. xd ape la.. tq awak.. :)

imnabila said...

@Zizie Zizot.: hahha.. a'ah la.. mmg bwk watak dlm novel xd dlm drama..

tq awak.. :)