Sunday, March 13, 2011

perlunya sensitiviti ~

Orang kata fikir dulu sebelum buat.. 
Terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata atau perbuatan buruk padahnya..

Baru2 ni ada story pasal artis Malaysia kita yang tidak ada sensitiviti pasal isu tsunami kat Jepun ni..


Memang la fizz fairuz just nak bergurau kaso sende je kan.. tapi kalau nak bergurau pun ingat2 la orang sekeliling.. kita tak rasa seksa dan kesukaran yang terjadi kat Jepun tu.. ce try kita ada kat sana.. berat mata memandang, berat lagi baru memikul..

And yang latest nye story. Berita Harian plak.. 
haiyoo.. 
BERITA HARIAN tu..
punyalah surat khabar yang memang otai la kat Malaysia ni..
mana sensitiviti anda..

kartun yang konon lawak kat BERITA HARIAN. ultraman lari kena kejar dengan tsunami

di sebabkan karikatur ni, habis Berita Harian ke hentam..
tulaa.. gurau kasar lagi..

Tapi Berita Harian dah mintak maaf dah..
bagus la.. 
lain kali jangan la buat lagi..

* Berita pasal karikatur ni masuk dalam CNN online mey.. menburokan namo negaro den jo..
nak tengok berita CNN tu klik

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

orang lain berduka haruskah kita berjenaka?? cuba kita ditempat mereka... saat kita menangis org lain terbahak2 ketawa, macam mana rasa?? pasal pelakon tu bila org tegur dia mcm blame org balik.

ANTARA KEPERCAYAAN & ADAT. URI DI TANAM BERSAMA PAKU

cikpuanhady said...

owhh..taktau pon psl fizz fairuz ni..

Jom skodeng :Jom join Heartbeat.my!

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini