Saturday, March 26, 2011

Bangun Tengahari

Assalamualaikum ~

Selamat pagi semua.. ehh.. err.. selamat tengah hari semuaaaa..
Hari ni cuaca memang nak buat aku tido sampai petang. Gelap je. Dari subuh hujan, sampai sekarang (12.30pm). Sejak dua menjak ni Penang dah macam Cameron Highland dah sejuk dia. Hehehe. Tipu je, tapi seyes sejuk. Tak macam selalu panas yang amatkan. Tapi ok la, tido dah boleh pakai selimut balik. hahha..

Hari ni buat kali yang keberapa ntah aku bangun tengah hari. Gila betol. Kalau mak ayah aku tau ni memang kena flying kick ni. Secara umumnya la akan, kat sini takdanya orang yang akan kejutkan pagi-pagi kecuali kalau ada member yang sama kelas pagi tu. Tu pun ketuk pintu dan tanya

"uols pergi kelas tak" tanya dengan muka mamai seribu
"dah pukul berapa ek?" tanya aku mamai juga sambil melirik mata kat roommate yang masih dibuai mimpi
"kul 8 dah" balas beliau (tapi kelas pukul 8 padahal)
"owh.. malas la" balas aku confident
"ok" 
"babe, sain kan attendant akuuu.."
"orite"
aku tutup pintu dan tarik selimut balik.

haaaa ~ nampak tak kat situ. takda unsur paksaan langsung. Ce try kat umah. Mak gegar pintu bilik tau. Selagi kita tak bangun, selagi tu dia membebel. Ayat yang memang aku kenal "anak dara tidur sampai tengahari, nak jadi ape ntah" padahal baru subuh kot.

Istilah breakfast kat sini memang jarang2 digunakan. Kalau bangun pagi pun, tak sempat punya nak breakfast2 ni. Terus pergi kelas. Tu pun sebab memang dah lambatkan. Seingat akula kan, pernah jugak breakfast dulu kat sini, tu pun masa mula-mula sem 1 dulu la.. Sekarang.. HARAMMM ~

Faktor-faktor yang menyebabkan bangun tengah hari ialah tidur subuh sebab settlekan assignment. Mana pernah aku tidur pukul 12am kebawah. Selalu memang pukul 3am la yang paling awal. Tak pun 4am ke 5am ke kan. Yang paling tragis tak tidur langsung, terus pergi kelas and esok nya topup tidur la konon. tu yang tidur tak hengat lepas tu. Korang-korang yang student macam aku mesti pernah rasa benda-benda gini. Ke aku je gini.? hahahah..

4 comments:

YUL said...

ahaha. smalah, kita bgon tghhari jugak, besh ouh tido. hahaha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hoho dlu akak tdo bawah tangga time nak exam je..tgh2 study leh tertido ;p

xpe ni dtg bawa murtabak maggie..
ahahaha nak x? nak x?

imnabila said...

@yul : yes ada geng.. hahah

imnabila said...

@pinky momma : nak ! nak ! lapo ni..