Friday, March 4, 2011

20 tempat pelik di dunia ~

kat dunia ni memang banyak perkara yang pelik2 kan..aku memang kagum dengan ciptaan dan kekuasaan tuhan nih. bende2 mcm ni memang buat aku berfikir panjang sikit.. kenapa macam tu..? kenapa gitu.? kenapa ni..? memang semua ayat start dari 'kenapa' lah..

ok ! before ni aku ada juga buat entry pasal tempat pelik kat dunia ni.. tapi rupanya ada lagi banyak tempat pelik lain.. so niat kat hati ni memang nak share la ngan korang..

  ni haa.. 20 tempat yang memang buat aku melopong dan kerut2 dahi.. memang pelik.. ada juga yang buat aku terfikir lebih2.. heeee ~ jom kepoh !


BEAR LAKE AURORA - ALASKA
p/s: cantek ~

NINE HELLS OF BEPPU - JAPAN


THE BIG HOLE - SOUTH AFRICA
p/s : agak2 la kan, kalau jatuh boleh naik balik tak..? huiii ~

GREAT BLUE HOLE OF BELIZE
p/s : confirm tenggelam tak timbul balik dah

HELL'S DOOR - TURKMENISTAN
p/s : kalau kita jengah dalam tu, nampak ape ek.?

EAGLEHAWK NECK - TASMANIA

EYE OF AFRICA - MAURITANIA

RACETRACK PLAYA - USA
p/s: ayoo.. dier gerak..

BADLANDS GUARDIAN - CANADA 

PU'U 'O'O, KILAUEA - HAWAII

MOERAKI - NEW ZEALAND

KILLER LAKE - CAMEROON
p/s : seram nama dia.. memang sesuai dengan sebabnya

PAMUKKALE - TURKEY

CHAMPAGNE POOL - ROTORUA 

SALAR DE UYUNI - BOLIVIA

SANQINGSHAN - CHINA

SUQATRA ISLAND - YEMEN

LAS CA√ĎADAS - TENERIFE

ULURU - AUSTRALIA

THE WHITE DESERT - EGYPT

3 comments:

Nurul Afifah said...

wah..nak pegi sini.!! tempat2 ni buat rasa mcm kat planet laen je..

Cik Ezy said...

ya Allah..
cantek..
Allah maha Besar,,
=)

imnabila said...

cantek kn.. tapi agak takut jugak la.. memang pelik sungguh ~