Thursday, March 24, 2011

Elizabeth Taylor passed away..

Buka je yahoo tadi, terus je terpampang berita pasal Elizabeth Taylor ni meninggal dalam usia 79 tahun. Tak la terkejut pun. Before ni pun aku pernah dengar beliau ni dah sakit-sakit. Yang ironisnya, masa aku cuti Chinese New Year hari tu, aku ada tengok biografi beliau kat E Channel, dalam rancangan True Hollywood Story. Masa tu aku ingat beliau dah meninggal dah. Yang buat aku rasa macam dahsyat, beliau pernah berkahwin sebanyak 8 kali tau.. huuuu ~

1) "Nicky" Conrad Hilton Jr, Hotelier
(m. 6th May 1950 divorced 1st February 1951)


2) Michael Wilding, Actor
(m. 21st February 1952 divorced 30th January 1957)


3) Mike Todd, Producer
(m. 2nd February 1957 (died) 22nd March 1958)


4) Eddie Fisher, Singer
(m. 12th May 1959 divorced 6th March 1964)


5) Richard Burton, Actor
(m. 15th March 1964 divorced 26th June 1974)


6) Richard Burton, Actor
(m. 10th October 1975 divorced 1st August 1976)


7) John Warner, Senator
(m. 4th December 1976 divorced 7th November 1982)


8) Larry Fortensky, Construction worker
(m. 6th October 1991 divorced 31st October 1996)


Korang tak kenal siapa Elizabeth Taylor ?

Aku pun tak kenal mana pun.. Beliau ni zaman kegemilangan sekitar tahun 40an - 70an.. No wonder la kita tak kenal mana pun. Lain la kalau kita membesar pada zaman tu. Mana ada  tv  sekarang ada buat flashback tayangan filem2 beliau lagi.. Kalau kat US ke aku tak tau la.. And beliau pernah rapat dengan Micheal Jackson dulu..


Tu jela yang aku tau kot. Aku pun bukan kenal sangat siapa itu Elizabeth Taylor ni. Tapi cun beb dia masa zaman2 kegemilangan dia dulu..








***********


Elizabeth Taylor
February 27, 1932 – March 23, 2011

2 comments:

Cik Ezy said...

untung la beliau kawen 8 kali..
keh3

imnabila said...

hakhakhak.. dahsyat giler..
cun2 yg amat pun kawin cerai jugak..
pelik kn..