Saturday, March 12, 2011

makanan pasar malam.. so what ?

alhamdulilah..
segala yang di takotkan tidak berlaku.. tapi kita still kena berhati2.. jangan terlampau selesa dengan keadaan sekarang.. apa2 sahaja boleh berlaku. kita manusia hanya mampu berdoa, minta dijauhkan dari segala bencana..

ok ! hari ni memang hari bermalas-malasan.. satu kerja pun aku tak buat.. kecuali basuh baju la pagi tadi.. tu pun pakcik mesin basoh yang basuh.. aku just prepare duit je.. punyalah pemalas.. hikhikhik.. banyak kot baju.. seminggu tu aku peram.. nasib baik hari ini ada niat suci nak membasuh.. kalau tak, mau aku simpan lagi 1 minggu.. wakakka..

tengah hari tadi malas nak keluar. so menu tengah hari aku makan meggi je. makan dengan rakus bersama 3 orang member lain yang juga pemalas. wakakak.. ok ! aku tipu.. aku je yang pemalas sebenarnya. mana taknya, diorang siap bancuh air tu... aku..? sebab malas, aku tak bancuh la.. kuikuikui.. sedap beb meggi kitorang buat.. lapo bebenor tadi.. tapi sekarang still lapar lagi, tak tau kenapa. sebab aku tak bancuh air ke..? ke sebab aku tak bace bismillah tadi.. ehh.. bacalahhh.. dalam hati la tapi.. ok what..

so kitorang pun ada plan baik punya petang ni.. nak pergi pasar malam.. hikhikhik.. huuuu ~ pekena nasi kerabu dari pasar malam depan Tesco ni best gak.. putu mayam pun best.. mee goreng bungkus pasar malam ke kan..taufufa pun baik gak.. huh ! nafsu belaka.. hehe..

ada ke orang yang tak pergi pasar malam..? ke ada orang2 yang pandang aku sinis bila aku cakap aku beli makanan kat pasar malam..? hek elehh.. korang memang rugi.. best pe makanan kat pasar malam.. murah & sedap ok .. lagi2 waktu sekarang ni memang duit paras2 hidung je.. kenalah berjimat cermat.. aku bukan anak orang kaya yang mintak duit kat mak bapak tiap hari.. lagi pun kalau di fikir2 balik, makanan2 kat pasar malam kadang2 lagi best dari makanan2 dari restoren yang macam mahal tu. tapi kena pandai2 la.. pasar malam pun ada macam2.. utamakan kebersihan ok..

p.s: halamakk ! ujann.. guane nak pergi pasar malam nih (-,,-)"

11 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

guane??
alamak kamu pun blogger dari ganu ke hehehe
kak pinky di kuala..huhu tp jgn ckp ganu ngan akak ye..skit2 boleh..kalau dh laju tu..akak nganga jer nnt..

kalau di ganu jg..boleh la kite ketemu larling =)

imnabila said...

heheh.. tak la.. sy org jb.. tp rmi kawan2 pantai timur ni..

kira biasa dgr la bahasa ganu @ kelantan ni..
heeee ~

Nour Akmal said...

makanan psr malam la best..roti john, popia basah, murtabak n mcm2 lagi la..suka3...!!!

atikNAOshi said...

mknn psr mlm mmg best! murah dan mcm2 ada! saya tiap2 mgu g bli laksam n taufufa kt sn..

bestttt!!! rugi la klu sape yg xabes2 dok pk stended mended tu...weekkk~

http:dapurhangitsaya.blogspot.com

saya YANA said...

jom amik award..
http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/03/award-untuk-korang-sila-amikhaha.html

imnabila said...

nour akmal: sedapnya roti johnn ! nyum nyum~

imnabila said...

atiknaoshi: kan2.. ntah ape2 ntah yg nak standed mended bagai tu..

imnabila said...

saya yana: waa~ best nye..

d_tieah said...

Kan.. Makanan pasar malam best! Murah paling penting.. Hahaha.. Budak usm ek? Owh..

*Tukar kotak komen ni ke pop-up windowlah.. Baru syok..

Entry Terbaru : Cerekarama : Berkalung Noda

imnabila said...

a'ah usm..

owh yeke.. nnti sy try tukar..

solo molo said...

abaikan jer...
kat pasar malam la b0le jumpa makanan pelik2 sket...