Thursday, July 21, 2011

Perghh.. pucat aku ! Apsal Car Park KBTC macam nih !

Assalamualaikum ~

Baru-baru ni aku ada pergi Kelantan. Jalan-jalan sambil pergi jemputan kahwin abang kepada best friend. Aku rasa ni la first time aku ke Kelantan. Memang ramai betol orang kat Kelantan time tu, maybe tengah school holiday kot, So ramai yang bercuti ke Kelantan.

Macam kat tempat-tempat lain jugak, kalau pergi Kelantan ofcos la ada tempat-tempat wajib singgah. Pasar Siti Kadhijah, Rantau Panjang, Pengkalan Kubur, KB Mall (searching port bunuh diri lompat bangunan tu.. hahah..) Menurut kawan aku ni KB Mall takda la tinggi sangat pun nak terjun-terjun. Dia kata bangunan wisma (agaknyala) lagi tinggi.. hahah.. so searching plak bangunan wisma. Bukan apa just nak make sure je apa yang kawan aku cakap tu. Takdanya aku nak buat kerja bodoh terjun-terjun bangunan. Aku gayat wooo..

Nak dijadikan cerita, semua tempat kat Kelantan tu aku nak round. So tersinggah la satu shopping Mall kat KB ni. Bukan KB Mall tapi Kota Bharu Trade Center (KBTC) sebelah Pasar Siti Kadijah kalau aku tak silap. Kau tau apa yang buat aku spoil mood nak round satu shopping mall tu..? Sebab car park dia yang macam haram dan buat aku menggigil lutut time turun kereta. Gila menjunam jalan nak ke car park !! Ok btw aku di beritahu KBTC ada dua port car park, satu atas dan satu bawah. Tapi aku tak pernah pulak diberitahu tentang car park bahagian atas tu terlalu menjunam macam tu. Mana lah aku tau car park bahagian atas tu macam tu. First time kot singgah. Masa masuk ambil tiket parking tu dah start ber istifar dah bila tengok tinggi gila nak kena naik. Fuhh.. tegang urat leher aku !

Kota Bharu Trade Center

Disebabkan tengah panik, hahah.. aku tak sempat nak tangkap gambar or video tentang menjunamnya jalan tu. Maybe sesiapa yang pernah naik tau la. haha. Tapi tak tau la kalau orang kelantan dah biasa dengan jalan-jalan yang menjunam macam tu. Tapi seryesly aku cakap, tak ramai yang parking area atas dan yang parking kat car park bahagian atas tu kebanyakkannya orang luar dari kelantan, terbukti dengan no plat kereta yang parking di car park atas tu. haha.. maybe orang kelantan atau orang yang dah tau tentang tu dah tak nak dah parking atas.

Eh tapi aku ada jumpa video ni kat youtube.

Kota Bahru Trade Center Car Park

Maybe nampak biasa, tapi cuba try test.. hahah. Sangat sesuai untuk mereka-mereka yang sukakan cabaran, risiko dan kepucatan =..="... Tobat aku nak parking kat situ lagi.

Bye !

p/s: Sampai hati u niknurakmal dok ngoyak kat den pasal car park tu.. uwaaaa !-..-






thank you sudi baca..:)

26 comments:

iday said...

mak aihhh,,,agak tegang urat jugak lar nak turun naik parking lot,,dulu prnah pg sana,,tapi abah drive,,kita yg tak drive pon boleh kecut perut,,huhu

thanks 4 visiting my blog :)

yad'z said...

hahaha... pucat abis ni.. agak2 kalau toreh muka masa tu.. tak de darah kot... putih lesi je ek.. hehehe

imnabila said...

@ iday : hehehe.. seram kn.. ntah ape2 buat parking lot mcm itu..

imnabila said...

@ yad'z : hahahh.. yela.. cube try test.. hahahha..

Fariza Othman said...

driveway parking basement pavillion pun cmne gak.lagi panjang & curam!! klu keluar lapang xpe. siap jem kat depan!!
hahaaa

xoxo.

Tentang Kita said...

car park nie lebih kurang sama ngan the store kt klang...dasyat giler ar...kecut pewut masa nak naik n turun

imnabila said...

@Fariza Othman: heheh..

imnabila said...

@Tentang Kita: pernah dgr gk psl yg kt klang tu.. tp x pnh g plak..

WiE said...

salam perkenalan..

rileks la.. bwk slow2.. kalau nak senang lg.. pakai jer yg auto..

sudi2kan lah ke blog saya http://mehmetwie.blogspot.com

Aziela said...

huiii...akak mesti sanggup reverse semula. Eh..salam perkenalan...akak balas kunjungan. Tak apalah x join, tapi dapat kawan baru juga kan...

Laila Majid said...

hahaha memang dahsyat ea.perghhh perghh je la. :D

umie mia said...

huishhhh biar betul... kecut tu ^^

IZZ AHMAD said...

huahah.. bru ampa tau nah parking kt ctu curam.. awat yg xp kt Kb mall jah, parking pon senang..

meyaa meyoo said...

hahaha..scary gila..lebih kurang roller coaster da (:

cik pady said...

singgah sini...memang power parking kat parkson..boleh semput usus perut..haha

POPO said...

nabila...sy org kelantan n sy xpenah parking kt atas tuh..giler gayat weyh....mcm xlpas nk bernafas kot...hahahha...tapi parking bawah pun boleh tahan jugak kecuraman du tuh...

anyway...kunjung balas utk cik nabila...salam kenal,:)

imnabila said...

@WiE : heheh.. mmg habis slow dh tu.. hahah

imnabila said...

@ Aziela : nk reverse balik pn seram kak.. ahhaa... tq akak.:)

imnabila said...

@ IZZ AHMAD : klu boleh sume shopping mall kt kelantan tu nk singgah.. :)

imnabila said...

@meyaa meyoo : tau xpe meya.. yg bestnya kt roller coaster bleh tutup mata.. yg ni xleh.. hahah.. :)

imnabila said...

@ cik pady : hheheh.. takot gler..

imnabila said...

@POPO : bf sy yg org kltan tu pn x pnh bgtau sy carpark tu gitu.. hahha.. tp org kate yg bwh tu ok sket.. :)

POPO said...

mmg ok ckit...tapink trun tu agak2 45 darjah gak r condong dy...haha...giler takot!...owh bf org klntn ek...

imnabila said...

@ POPO: hehe.. bf = bestfriend.. hehhe.. a'ah kelantan mari.. heee ~

POPO said...

owh...hehe..nabila org johor yep? study lg ker?

imnabila said...

@ POPO : a'ah.. sy org johor.. a'ah study lg..