Saturday, July 23, 2011

Masalah di kenal pasti

Assalamualaikum ~

Macam mana tadi tengok perlawanan bola sepak Malaysia vs Singapura..? Suka tak suka..? Puas tak puas..? Panas tak panas..? Pergghhh !! Sentap hati mak nak.. Punya la ku tatang bagai minyak yang penuh, Ku puji- puji ketangkasan dan kehenseman pemain kita. Punyalah lekat poster Harimau Malaya kat bilik (tipu). Tapi ku kiciwa juga. uwaaaa !

Tapi nak buat macam manakan. Takpa, harap Harimau Malaya buat sehabis baik masa kat Bukit Jalil nanti. Aku geram la jugak kat defend and keeper Harimau Malaya. Lagi-lagi keeper la Sharbinee Allawee. Tapi last-last kesian plak kat dia. Ramai sangat dok mengutuk, maki hamun segala. Aku yakin dia dah buat yang terbaik sebenarnya, cuma nasib je yang tak menyebelahi dia. Takkan la dia nak kalahkan pasukan sendiri pulak kan. Confirm-confirm dia kena hentam habis nanti. Aku rasa dia pun tau akibatnya. Lagi tak best bila orang ramai start comparing dia dengan Khairul Fahmi. Lagi la dia makan dalam nanti. Lagipun aku rasa Khairul Fahmi pun dah tak se'power' mana kot. Bukti masa lawan Liverpool haritu. Dan Sharbinee Allawee tak la teruk pun.. Engkau hengat senang nak jadi keeper bola sepak Malaysia. ? Dia terpilih means dialah antara keeper terbaik.. (eh macam emo pulak aku) 


 Sharbinee Allawee * picture from google


Kalau korang perasan la kan, tengok bola ni kadang-kadang boleh mengundang sikap negatif juga. Antara yang paling ketara, maki memaki dan kutuk mengutuk. Kan..kan.. kan ..? Kalau tengok Fadhli Shas tak dapat tangkap bola korang cakap b*****g, kalau Safee Sali terlepas gol korang jerit s**t, Kalau pihak lawan dapat gol korang cakap b**o*.. Dan masing- masing complain macam dia lagi terer. contohnya : 

  1. "hek eleh kau ni, apsal b*****g sangat..baik duduk rumah je la.. aku pun boleh main kalau gitu.."
  2. "Adoi ! bola macam tu pun tak leh tangkap, bak sini jersi kau, bior aku main.."
  3. "Kau ni penjaga gol ke tiang gol kentang ??!!" 
  4. "Perghh !! apsal defend slow !! tak nampak bola ke hape..?!!"

Mostly memang akan macam tu, lagi-lagi kalau melibatkan team favorite mereka. Aku pun kadang-kadang terlepas cakap jugak gitu. haha. Hati tengah panas beb apa pun tak boleh. haha. So diharap lepas ni takmau la meletakkan harapan yang terlampau tinggi pada team favorite. Nanti asal tengok bola tambah dosa. sangat-sangat tak best macam tu. Set your mind.. be calm.. fuuuhhh ~

Bye !

p/s: Harimau Malaya tetap di hati.. :)





thank you sudi baca..:)

19 comments:

Athira Husna said...

yup..harimau malaya ttp di hati..
>> http://tirana91.blogspot.com/2011/07/aku-nangis-safiq-rahim-dapat-kad-merah.html

imnabila said...

@Athira Husna: ^___^

POPO said...

lumrah manusia mmg cmtuh.....bile kalah..mula lah ckp bukan2..padahal sumer player da pulun hbis habisan kn....xdpt terima kenyataan.....tapi paper pon...harimau malaya terbaikkk..:)

imnabila said...

@ POPO : kan.. diorg mesti buat yg terbaik punya.. yep.. harimau malaya memang terbaik.. :)

Abby Salvatore said...

diaorg datry yg terbaik...doa je lah 28hb nanti diaorg bakal mengegar gol S'pore kan...aminnn..:)

dtg sini dan trus follow.:P

AdiaLuze said...

Tgk bola ni taklh nak emo sangat .. Nanti abis hangin satu badan kalai kalah .. huhuhu

P/S : Salam kenal !!

Key said...

yeah

sharbinee mcm ngantuk je smlm -__-

Azeghah Azis said...

mesti meriahkan umah nabila,

i tgk ngan abah je..

senyap x ckp ape2..
tapi i emo jugak la ckit2 ngalahkan abah plak!

hehe, tapi ape2 pn harimau malaya tetap di hati!

TisuMedia said...

aku tgk gak Malaysia Vs Singapore tue..

Tgk part Malaysia berjaya dapatkan 2 gol terakhir.. memang mantap la..

Masa start tgk , mata dah 4-1 , memang keciwa la. pastu tgh sedap tgk , Malaysia berjaya sumbat 2 gol , dengan jarak masa yg sgt dekat. memang happy la..

Tapi , kemenangan tidak berpihak pada kita. Kita tgu time kat Bukit Jalil nnt. :)

Wani said...

haha ni dah nak dekat pose2 ni dah x boleh nak kutuk2 dan ngumpat2 lak ya .. hihi .... biasalah manusia x lari nak mengumpat nak mengutuk ... orang ..sedangakan diaorang x sedar kot kutuk2 orang ni dosa besar kan :))

imnabila said...

@ Abby Salvatore : tula.. mmg diorg dh try sebaik mungkin ~
tq awk..:)

imnabila said...

@AdiaLuze : memang hangin satu bdn klu kalah.. hahha.. tula.. xleh emo sgt.. :)

imnabila said...

@ Key : heheh.. xtau nk ckp.. myb..

imnabila said...

@ Azeghah Azis : mmg meriah.. semua nk jd coach.. hahah..

yup harimau malaya ttp dihati..

imnabila said...

@ TisuMedia : tula.. kte tunggu masa kt bukit jalil nnti.. hope aksi harimau malaya lbeh baik.. :)

imnabila said...

@Wani : tu la namanya manusia.. hehe. :)

hira said...

wah. saya tak minat bola. so, tak ada maki hamun di situ ye? hahaha :D by the way, congrates to malaysia! ;)

Diana @ bilakukatacinta said...

sis nak tengok Mesia V Spore..tp kenapa wat ari kamis.. Kenapa??? Sis tak dpt nak g..hari tu sis dah tuang keje pasal nk tengok Liverpool vs Mesia...takkan nak tuang ag...huhu

Semut Senyum said...

cik semut dari segmen abg ben tempoh hari.. apa pun terima kasih atas kunjungan anda. bangga jdi rakyat malaysia ni! =)