Saturday, May 7, 2011

Khas untuk peminat Kucing

Assalamualaikum ~

Siapa kat sini suka kucing..? hehe. Mesti ramaikan. Aku pun salah sorang pengemar kucing ni. Tapi takda la terlalu obses sangat. Macam sorang kawan aku ni, sanggup cium kucing yang dier jumpa kat mana-mana je la. Punya la suka. Aku kalau belai-belai je boleh la. Nak bercium sorryla. hehe. Tapi sekurang-kurangnya aku tak da la buat kejam kat haiwan tu. Contoh la, kalau kita makan kat warung kan, mesti ada kucing yang buat muka kesian nak mintak makan sikit. Aku sendiri pernah tengok dengan mata kepala aku sendiri ada sorang hamba Allah ni dia sepak kucing yang merengek-rengek mintak makanan kat dia. Kesian kot. Tolong la berhati perut sikit. Kau ingat kau macho/bagus ke buat macam tu.? Please la..Huhh !!

Haha.. panjangnya mukadimah aku. hehe. Kat sini aku nak share dengan korang semua especially peminat kucing tentang upacara tahunan kucing yang berlaku di England. Acara tahunan kucing yang diadakan setiap bulan November setiap tahun ni di beri nama Supreme Cat Show, mempamerkan kucing dari pelbagai jenis kucing termasuklah dari jenis BurmeseMaine CoonSiameseDevon RexPersian, dan bermacam-macam jenis kucing lagi. 


Acara tahunan kucing ni bukan sahaja mempamerkan kucing, ia lebih kepada mencari pemenang untuk kucing tercantik. Ape.? korang ingat manusia je aku pertandingan macam Miss World dan Miss Universe tu.? Kucing pun ada tau..

















kalau korang nak tengok pemenang-pemenang kucing dari setiap kategori korang boleh tengok kat laman web Supreme Cat Show sendiri. Banyak sangat jenis kucing. Yang pelik-pelik pun ada. Try la usha.. :)

15 comments:

Puteri Kasih said...

comeynyer semua kucing tu...suke sangat

imnabila said...

@Puteri Kasih : kan3.. cumill..:)

www.fierapirot.bolgspot.com said...

comell nye...jom pi rompak ramai-ramai..hehehe...singgah amd follow u..=)

Nabila Huda said...

pic no 2 tu mcm my cat la.

kAmi dAn mEreKa said...

mesti dorang banyak habiskan duit tok jaga kucing ni kan, ;)

imnabila said...

@www.fierapirot.bolgspot.com : jomm !! tq awak ~:)

imnabila said...

@Nabila Huda : heh.. comel la kucing u.. bestt !!

imnabila said...

@kAmi dAn mEreKa : tengok je tau kan.. ni mmg sanggup berhabis utk kucing ni.. hihihi

Jay said...

wah..baka kucing macam kucing aku pun ada??hehe..kalau nak tgok kucing aku cari kat entry aku yg dulu2.hehe

imnabila said...

@Jay : :)

bersama kak Es said...

kucing yan masuk pertandingan tu nak la Kak Es cium. kalau jumpa kat jalan tu fikir 100 kali..last2 tak cium jugak :)

imnabila said...

@bersama kak Es : same la kte kak Es.. heheh

miss nadya said...

salam singgah nak bergegar kat peminat kucing..nad memang suka kucing..suka sangat...kalau satu hari xcium kucing nad..rasa tak lengkap hidup..sampai macam tu sekali..hehe..nad nak nangis baca yang owg sepak kucing kat kedai tu..:(

roszaffa said...

Salam sume sy ada kcg pure maine coon 1pair for letgo.. Jika nk details blh call 0127610758 tq

roszaffa said...

Salam bagi peminat2 kcg sy ada berita gembira.. Sy nk letgo pure maine coon with cfa certificate 1pair.. If nk details le call 0127610758