Tuesday, February 15, 2011

wayang kulit vs senamrobik

Minggu lepas memang minggu yang sangat busy.. training teater, training senamrobik, kelas, assignment, test.. fuhhh ~ memang full 24/7.. hope this week free sikit.. tp ofcos assignment makin bertambah, dan tak pernah berkurang..

ok ! semalam school of art USM ada buat hari terbuka.. and aku dengan rasminya ada buat show kat event tu la.. cehhh ! bukan show ape pun.. aku selaku pelajar yang amik minor teater ni kena buat 1 performance untuk mereka2 yang hadir time tu.. kitorang buat performance wayang kulit.. perghh ! tiap malam tu ktorang ada kelas a.k.a berlatih dari hari selasa last week sampai ahad pukul 8 - 11 mlm.. tapi hari jumaat tu aku ponteng.. hahah..

main wayang kulit tak semudah yang dibayangkan.. memang mencabar gak la..tp fun.. aku suka !.. semalam ktorang buat performance 2 kali, 10.00pagi and 3.00petang.. sambil tu kena curi2 masa nak jumpa lecturer sebab nak tunjuk assignment artwork lagi.. huhuhu.. alhamdulillah.. semua tu dah settle.. kira macam tiap2 malam pergi kelas tu dah berbaloi la walaupun ada jugak lari tune ktorang punya music wayang kulit tu.. especially music hulubalang yang bertukar rentak last minit.. hahhaha.. selain HULUBALANG music yang lain ialah PAK DOGOL, LAGU BERTABOH,SRIRAMA, PERANG.. huhuhu..

menunggu untuk mula

dah start

sempat posing before start performance

yeahhh posing dolu ~

adik2 yang mau cuba try test

happening gila time nih.. best!

en farhan bagi arahan

with adik2 yang cuba try test tadi..(besar2 btol budak2 sekarang ni ek)

anak classmate aku.. kak afzan.. comey kn..

bff yang support.. uols mmg best !

picture wajib :: posing dengan gedombak

tapi seksa tak habis kat situ je.. petang tu pulak ada test senamrobik untuk ko-k..memang aku asyik lupa je step dia..banyak minum air semut agaknya..ahahha..aku antara yang teruk gak la dalam group tu..hahhaha.. kayu !! baru suruh senamrobik dah fail.. belum suruh dance lagi.. hancuss !

yang senamrobik ni, group ktorang memang ada buat latihan.. hari jumaat, sabtu & ahad kt desasiswa Tekun.. jauh kott.. senamrobik ni aku tak brape nak gemar sebab penat gila.. tapi nak buat macam ne kan.. mase daftar ko-k dulu yeye je pujuk2 staf ko-k tu nak jugak senamrobik ni, sebab pendaftaran senamrobik ni memang dah full.. bukan senamrobik je, semua subjek ko-k full.. tu la padahnya daftar last minit.. tp last2 dapat gak dengan kuasa rayuan & pujukan ayat2 manis..wakakakka.. lepas ni memang kena daftar awal.. next sem plan nak ambil GAMELAN.. yeahhh !!


-SALAM MAULIDUR RASUL-

1 comment:

Cik Ezy said...

lame xtgok wayang kulit..
dulu kecik2 selalu tgok..
huhu