Tuesday, February 1, 2011

visit nenek kat kem PLKN Pagoh Muar

hahahha.. apsal gelak..? takda la.. nenek yang dimaksudkan ialah adik pompuan aku, Nadhirah..

ktorang satu family bertolak pagi.. sejuk gler mandi pagi tu.. yelaa.. umah aku mana ada water heater tu.. ktorang mandi guna air dalam baldi jerkk.. kesejukkan tu disokong plak ngan cuaca yang memang hujan memanjang.. perghh.. nak tak nak kena pergi jugak la.. rindu kan.. actually ktorang pon mau pergi majlis kahwin kat kota tinggi. alang2 sampai kota tinggi nanti, nak cari KFC sekali.. nenek ngidam KFC plak.. ktorang lalu highway.. cepat sikitkan.. lagi pun ayah memang nak lalu highway.. takut kalau lalu dalam nanti banjir katanya.. yelaa.. memandangkan dah berapa hari hujan non stop.. kemungkinan banjir sangat besar ye kat kawasan dalam.. sampai je kat kota tinggi, memang ayah tepat 100%.. air dah naik.. memikir la jugak ktorang macam mana nak pergi majlis kahwin tu.. last2 tak jadi.. so, terus ke destinasi seterusnya iaitu kem nenek kat pagoh.. before tu cari KFC dulu.. jumpa, tapi lupa plak KFC kat mana.. hikhikhikk.. disebabkan kebuluran dan memang waktu lunch time tu.. aku & adik aku, aiman makan KFC tu sikit.. hahahhah.. lapar dowh.. hujan kan ( aku pun tak tau apa kena mengena hujan dengan kelaparan)..

hujan lebat yang amat

KFC untuk nenek

maman boncit asyik ngadap psp dier dari start masuk kereta sampai keluar

Sampai je kem nyer, ktorang tak boleh parking kereta kat dalam.. memang payah la sebab hujan.. jauh kot nak masuk dalam.. habis basah semua mekap i.. hakhakhak.. jumpa nenek macam dalam cite jejak kasih pulak..bajet setahun dah tak jumpa, padahal sebulan jer..sebulan pun lama pe..heheh..sampai kat tempat stratigik, ktorang pun makan bersila kat situ.. makan KFC yang dah duduk dalam kereta sejam yang lalu + air hujan sikit.. hakhakhak.. dekat 2 jam jugak borak2.. masa nak balik tu still hujan lagi.. aku pon tido dalam kereta.. celik je dah sampai rumah.. magik btollll...

nenek dah demok !!

 nenek ngidam KFC

 nenek kata dier belajar buat ni..

 maman always dengan psp dier

 kami adek beradek.. heee ~

sayang dia..

3 comments:

tips said...

muka adik u dah laen dah,,, umah u banjir x??

imnabila said...

mmg len.. tembam n demox.. hehhhe.. alhmdulillah x banjir..

aliefcmoi said...

waaa...saya dah jadi follower kamu ke 10...follow saya balik taw..alief tunggu..hehe