Wednesday, February 23, 2011

students life (makan)

mostly student memang selalu tidur lambat. paling awal pun pukul 1pagi kot.. aku pun gitu gak.. lagi2 student art yang memang suka buat assignment last minit ni kan.. selalu jugak la tak tidur malam.. leka buat kerja, tengok2 dah subuh.. selalu tengah2 buat kerja tu, doa2 jugak dalam hati *jangan la siang..jangan la siang* bukan apa, sebab kerja tak siap lagi and kalau sempat dapat la tidur2 ayam kejap.. 1 - 2 jam pun jadi... tu la yang peratus ponteng kelas tinggi.. terlajak tidur la, kepala sakit tak boleh bangun la, tak pun memang plan tak nak pergi kelas.. heee ~ (sebab last tu memang selalu digunakan.. ish..ish..sila jangan tiru)


so bila dah berjaga tengah2 malam buta tu, confirm lapar punya.. kitorang (aku & member2) memang jenis manusia yang tak makan on time.. means orang lain breakfast pukul 7-9 pagi, kitorang breakfast pukul 12-1ptg.. orang lain lunch pukul 12-2ptg, kitorang pukul 4-6ptg.. orang lain dinner pukul 8-9mlm, kitorang dinner  pukul 12.00tgh mlm dan keatas.. hahahha.. sangat teruk !! benda ni selalu terjadi time kitorang free, maksudnya time takda kelas..tapi bila ada kelas makan ikot time jugak la.. yela... kadang2 balik kelas pukul 1, kitorang terus pergi makan, malas nak keluar2 lagi kan.. tapi time makan malam tu memang time selalu macam tu la..kecuali antara kitorang memang dah kebulur tahap tak bleh kawal punya...

makanan2 yang selalu kitorang makan pulak kebanyakkanya makanan yang sama jer.. balik2 nasi kandar kat Subaidah tu, tak pun makan je kat cafe bakti permai ni haaa...kalau rajin sikit,kitorang pergi makan kat luar USM, macam kat Tesco sungai dua tu ke.. makan kat warung makcik pecel ke.. makan kat Nazri yang dekat ivory plaza tu ke kan... kalau nak jauh lagi, kitorang pergi makan Gurney Road, tak pun makan kat padang kota ke, kat restoran yang sebelah bukit jambul tu pun ktorang rajin gak singgah... pusing2 tu je la.. menu pun sama je semua.. aku tengok la kan, kat penang ni susah sikit la nak cari makanan masakan melayu ni.. nasi kandar banyak la.. tapi tak tau la kan.. maybe aku belum habis explore penang ni lagi kot..

kalau agak2 malas nak keluar bilik plak, ktorang just layan maggi/roti2/biskut2 jer.. hehehhe.. stok makanan2 tu memang sentiasa kena ada la.. tak pun ktorang delivery mcD ke.. biasa delivery malam... tapi delivery ni macam mahal sikit.. so sekali-sekala bolehla..kitorang pun nak jimat jugak.. lagipun muak kot kalau nak makan mcD tu tiap hari.. so far kat sini, belum pernah lagi aku kebuluran atau kata sopannya 'ikat perut' sebab tak makan... alhamdulillah la.. tapi ada jugak yang taknak makan sebab nak diet, tak pun berjimat..

Gitu la life student tiap hari.. nak masak pun dapur takda..duduk hostelkan..tapi ada jugak hostel2 yang ada dapur ni.. bestnyer.. buley main masak2.. ngeee~ tapi tak sure USM Kampus Induk ni ada ke tak dapur.. sebab kat sini 1 bilik 2 orang.. tapi microwave ada.. so ktorang memang kena sentiasa membeli jer... kena pandai2 la belanja makan.. yelaa.. duit PTPT-pu yang kita dapat bukan untuk belanja makan jer.. banyak lagi benda lain.. buat assignment lagi, tu semua duit tu..

makanan di tengah malam


~ kitorang ~


4 comments:

puterinuraqiliah said...

ello sis nabila^^
thnx follow blog saya yg x seberapa tu:)
keep in touch yea sis!!!

YUL said...

ksiannye,nnti dah habis tak de lah merana macam nie lagi kan, kuar je da dapat hasil, tak susah macam time belajar skrg nie, hikhik

imnabila said...

@ puterinuraqiliah
hye ! :)

imnabila said...

@ YUL
insyallah la.. ni pun tak tau berhasil ke tak ni.. heee ~