Thursday, April 14, 2011

myMetro : apa kaitan nyamuk dalam berita tu..?

Assalammualaikum ~

Korang dah baca surat kabo hari ni..? Hari ni aku macam malas la pulak nak beli surat kabo (macam selalu beli je kan). Aku ni bukan selalu pun baca surat kaba ni. Kalau kat rumah tu selalu la. Sebab ayah akan sentiasa beli Metro. Kadang-kadang tu aku baca surat kaba tu lepas 2-3 hari.. heheh..  Korang kalau beli surat kaba, mesti ada page yang korang mesti baca dulu kan. Aku pun gitu gak. Korang mesti ingat aku baca bab artis2 dulu kan.. tak la ! aku baca page global dulu. Pastu kalau kat metro tu kan page Ekstra tu pun aku suka.

So, aku kalau rajin sikit, aku baca je berita online. Macam hari ni, tengah rajin la ni, tu yang terbaca berita online ni. Macam selalu, aku memang pilih myMetro je. Sebelum baca, tengok tengok dulu tajuk-tajuk yang best kan. aku bukan baca semua pun. Ada la satu tajuk ni, memang macam excited la nak tau berita penuh. Tajuknya :


"Kereta terbalik angkara nyamuk"


Excited tak..? memang nak tau sangat la apa yang nyamuk ni dah buat sampai kereta ni terbalik.. (=..=)" . Bila baca je berita penuh, aik..? mana nyamuk..? takda pun pasal nyamuk. haisshh..

Berita penuh di click


Aku rasa, orang yang buat title ni mamai kot. hahaha.. So lepas ni myMetro kena la tengok tengok dulu tajuk dengan isi kandungan cerita before publish. Nanti malu sendiri. Metro kottt..

Ada yang baca surat khabar Metro..? Ada ke kesilapan sama macam myMetro.? Ada tak pasal nyamuk.?

p/s: aku memang tengah marah ngan nyamuk sebab sejak semenjak ni aku jadi kerakusan dia.. nyamuk !! i hate u !!

5 comments:

mia.lia said...

haahla..hahaha

imnabila said...

@mia.lia: kan..kan..kan..

cujen said...

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TENTANG MAYBANK

Cik Ezy said...

buat title gempak sbb nk sruh org bace berita tu..
hehe..
2la kot kdg2 tajuk xde kene mngene ngn cite..

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... DaTaNG TeRJaH DaRi BLoG aBG BeN... NaK KoTaKaN JaNJi TuK ZiaRaH RaKaN2 BLoGGeRS!~ (^_____^)V

JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

P/S : SiS DaH BaCeR DaH.. Tak PaSaL2 Je KaN... HeHe!~