Tuesday, October 25, 2011

Susahnya nak cari nasi ambeng kat Penang...

Assalamualaikum ~


Hye korang ! sedar tak sedar dah nak dekat 2 bulan aku kat Penang. Sekejap je kot masa berlalu. Assignment pun dah bertimbun dah. Tu yang macam malas sangat nak update blog sekarang ni. Sekarang ni tengah cuti seminggu pasal perayaan Deepavali, tapi aku still stay kat Penang je sebab next week ada kelas seminggu lagi then baru cuti raya haji seminggu. Macam tak berbaloi pulak kalau aku balik Johor cuti Deepavali then balik penang balik for a week then balik Johor balik untuk cuti raya haji. Fuhhhh ! memang tak la kan...


Hahahah.. mukadimah yang takda kena mengena dengan tajuk. ok. Sebagai anak jati Johor dan berdarah jawa, boleh dikatakan aku sangat suka makan Nasi Ambeng. Sangat suka ok ! Kat Johor, no hal la, bersepah kot Nasi Ambeng. Kalau terasa nak makan just kau merayap la kat mana-mana kat Johor tu, kompem jumpa. Then kenyang dengan muke senyum sampai telinga sebab puas dapat makan Nasi Ambeng. Tapi lain hal kat Penang....


source : google

Sangat susah nak cari nasi ambeng kat Penang ni. Kadang-kadang bila datang time mengidam kat sini, memang kena gigit jari dulu la. Tapi nasib baik aku agak addict juga dengan Nasi kerabu, so kira nasi kerabu tu boleh cover lagi la aku punya tahap mengidam dengan nasi ambeng ni. ekkeke. Lagi pun kalau kat Johor, susah nak cari nasi kerabu ni sama susah la nak cari nasi ambeng kat Penang. haha


source : google

Perghh ! sedapnya nasi ambeng memang boleh buat aku kecur sekarang ni. Tapi nak buat macam manakan, telan air liur dulu jela.. Ke ada sesiapa tahu tempat nasi ambeng yang power kat Penang.? Kongsi-kongsi la dengan saya.. heeee ~


Bye !

p/s: mood lapar sekarang ini... Naseb kau la wahai nabila



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

2 comments:

iz@_@mOi said...

sedap gler nasi ambeng at hentian pagoh..

n a b i l a w a h a b said...

pergghhh ! telan ai liur lg..