Friday, April 13, 2012

My Bias..?

Assalamualaikum ~


So far korang ada tak minat someone/celebrity/retis yang agak melampau.? Takda..? Ada...? Haaa... Aku tak suka ada feeling minat someone/celebrity/retis yang melampau ni. Aku boleh cakap, if I fall in love, aku akan jadi seorang yang angau 24 hours.. like seriously. Semua benda takleh buat ni.. asyik nak mengadap je.. hahah.. kronik tak..? Tapi aku tak pernah lagi la feeling angau ni, sebab tak pernah bercinta secara serius..hahah.. tuiii !


Oke, aku tak nak cakap pasal hati dan perasaan pun. Aku cuma nak share dengan korang pasal artis-artis yang pernah aku minat gila babun. Minat gila babun but sekejap je. Aku takda la plak minat meleret2 sampai makan masa bertahun-tahun. Standard la kan,  korang pun mesti ada minat kat artis jugak kan..


Seingat aku, Artis pertama yang aku minat ialah Hairie Othman. Minat masa dia berlakon dalam filem Leftenan Adnan. Lepas dari tu aku mula la sibuk men'searching' siapa dia, drama dan filem lakonan-lakonan dia yang dulu-dulu. Masa tu aku sekolah lagi kot (dalam tahun 2000), so mana la aku tau nak guna internet bagai. Aku tak ingat macam mana cara aku "google" pasal dia time tu, tapi itu lah, segala cerita kat newspaper pasal dia, aku compile kan dalam satu fail.. gila gigih.. kekekke..


Lepas aura Hairie Othman ni hilang, Aku beralih pula kat hero Indonesia .. Jauh perginya, terus nak yang oversea tau, Tommy Kurniawan. Time ni pun sekolah lagi. Aku tak sure la korang kenal ke tak Tommy Kurniawan ni, tapi siapa-siapa yang memang layan sinetron tu tau la kot Tommy Kurniawan ni. Dulu-dulu kat rumah aku dapat channel dari Indonesia macam RCTI, SCTV, TPI. So dari situ dapat tengok macam-macam sinetron dari sana. Aku tak sure Tommy Kurniawan ni ada appear tak kat sinetron yang ditayangkan kat Malaysia. Tengah-tengah searching gambar dia ni, terjumpa info dia dah jadi ayah dah.. wahh.. Entah bila dia kahwin..

Tommy Kurniawan

Aku pernah minat kat Gerard Way. Vokalis My Chemical Romance. Ekceli minat satu band, tapi standard la kan, dalam 1 band tu mesti ada yang lebih. ekekek.. Masa ni tengah study kat Politeknik. Selalu tengok video diorang kat youtube. Dah pandai download-download video dan lagu (sorry tak pernah beli original album :p) Semua lagu diorang aku hafal, time tula.. haha.. Then mood/style aku time tu nak emo segala, terpengaruh dengan diorang la ni..

Gerad Way

My Chemical Romance

Lepas tu minat plak dengan classic rock band EUROPE. Dari emo rock ke classic rock pulak. Jauh melompat. Tapi yang peliknya band ni dah otai, means tua-tua belaka. Then aku minat time diorang muda je. hahah.. Area tahun 1985-1990, so aku flash back sejarah diorang la kira. Aku rewind balik lagu-lagu lama diorang masa mula-mula popular dulu. Dan aku sangat suka kat drummernya Ian haugland, masa dia muda dulu la. haha. Sangat macho si kidal berambut panjang sambil bermain drum..erkkk..

Ian Haugland

Europe

Europe - The Final Countdown

Yang terkini pula, aku beralih ke pada Korea Selatan, atau nama glemernye KPOP. Yeahhh.. kembali ke Asia setelah penat merantau ke benua lain. Aku bukan hantu kpop sangat pun. Aku just minat drama dan variety show yang best-best je and yang utama BIGBANG. Minat kat Bigbang la buat semua kawan-kawan aku ingat aku ni dah involve ke arah kpop sangat, padahal minat Bigbang je pun yang lain biasa-biasa je. ekeke..


Tapi seryes aku minat gila kat BIGBANG sekarang ni. Apa-apa je berkenaan dengan Bigbang aku berminat nak ambil tau. Variety show, konsert, video klip, lagu, CF, photo shoot, tour, latest news semua la. Aku kalau buka laptop memang check Bigbang news dulu kat bigbangupdates 

Aku dulukan bigbangupdates tau dari page lain. 

Wallpaper desktop lappy, blackberry semua dah terpampang foto Bigbang. Lagu-lagu mp3 pun semua Bigbang, takda dah My Chemical Romance ke Europe ke. Ish..ish.. tapi seryes aku tak suka feeling minat terlampau ni.. penat !!

Buat masa ni mp3 semua Bigbang.. lagu lama, lagu baru gaul sebati..


Transformasi.. Dari budak hip hop cute kepada lelaki cool.. ecececeehhh...

 2006

 2007

 2008

 2009

 2010

 2011

2012

p/s: ekceli takda la terlampau sangat pun.. biasa-biasa je.. ekeke



thank you sudi baca.. Have a nice day ! :)

9 comments:

ILA SYAMILA ♥♥ said...

kita minat bigbang jugak ! kena dgr lagu 'ain't no fun' diorang. homayyyy comel gila GD kat live on stage dlm lagu tu :D

n a b i l a w a h a b said...

@ILA SYAMILA ♥♥ : mmg sume lagu dr album alive best2 kot.. tp pling ske fantastic baby.. ngeeee ~

Cik Yatt said...

dah kurg ngan korea ni..hee

fiqahlee88 said...

Saya hantu BIGBANG jugak.artis kpop laen2, xdo la ku kesah sgt. tp kalo bab YG Family mmg sakan bagai. sekian.

Asma Azera said...

Nice!
Suke BIGBANG jugak ea?
Wow! Kena panggil BIGBANGvip nih, hehe :)
Btw, Asma pon minat BIGBANG jugak ~
Hehe :D

n a b i l a w a h a b said...

@Cik Yatt :heheh.. laa mcm mane bleh kurang tu? :)

n a b i l a w a h a b said...

@fiqahlee88 : same here! :'D

n a b i l a w a h a b said...

@Asma Azera : hye VIP's :')

n a b i l a w a h a b said...

it's bigbang!