Wednesday, February 17, 2010

jatuh hati...

Kenapa snang sgt aku jatuh hati ngan org...?? jatuh cinta tak pulak... (beza ke?? tp pd aku mmg berbeza) sejak dari skola lg aku dh mcm tu... tp prasaan tu x lme.. prasaan tu akn hilang ble dh tibe mse (mcm ad expire date)

Mse study kt poli dlu aku ad minat kt sorg mamat ni.. xla hensem sgt... kwn2 aku sume tnyer npe aku bleh ske kt dier.. tp tu la.. aku pon xd jawapannyer.. and lme2 prasaan tu hilang ngan sndrinyer..

Pernah minat ngan drummer band EUROPE, Ian Haugland.. smpi sanggup duduk kt 'cc' time tu berjam2 smata2 nk download video, gambar n lagu dier.. berhabis duit bli cd2 dier. mmg gler time tu.. skrg ni pon still minat lg, tp dh kurang.. dh x se 'obses' dlu.. huhuhu.. mmg klakor.. sanggup tunjuk kt adik2 video2 dier smata2 nk sruh adik2 minat gk ngan band tu.. urmmm..

Kemudian minat pulak dgn sorg staff kt hotel.. ni biase2 je.. just nk uat smangat g kje.. n ble dpt tau dier dh nk kwin, prasaan minat tu trus hilang..

Kemudian bralih plak pd sorg chef kt hotel tu... x knal pon spe dier tu.. just tau nme je.. ntah2 dh kwin.. tp rse x kot.. huhuhu.. prasaan tu bermula sjak dier nk tolong aku angkat kotak sabun yg berat dier mmg gler punyer berat... ingat lg ayat dier "nk tolong x?" aku yg mse tu tgh terkial2 trus mcm nervous, nk tunjuk gk bleh angkat tp x larat.. automatik aku ckp "tolong la"... hehehhe.. mse dier angkat kotak tu dier ckp "berat nyer...". rsekn ko... keh3... mmg tiap kli ble dier dtg kje msti dier lalu dpn opis aku sbb nk amik uniform kt linen. and aku prasaan klu dier lalu msti dier curi2 pndang.. heheh..
x tau la klu aku yg terperasan sbb mmg aku admire kt dier ke atau mmg dier btol2 curi2 pndang.. kadang2 smpi aku sanggup nk g HR / PURCHASING DEPT ikot jln jauh smata2 nk terserempak ngan dier.. Pnah skali tu terserempak ngan dier, ntah mcm ne ble dier nmpk aku dier solah2 mcm tkejut n trus dier patah blik, tp dier berhenti jln n dier patah blik n lalu gk sbelah aku. aku pon bg la senyuman n dier blas ngan semyuman gk... hihihihihi... time tu aku mcm angau skejap.. satu hari tersenyum jer.. gile..
tp ble dier ad depan aku sboleh-bolehnyer aku nk buat bodo je... tp ble dier xd aku tercri2..

Buat mse ni pd dier la aku jatuh hati... n aku x tau smpi ble aku akn trus mcm ni.. tp yg aku psti waktu expire nyer akn tiba.. dan aku akn beralih angin pd org len... tp jauh di sudut hati aku berdoa smoga xkn ad expire date dan dier prasan ttg aku. tp semua tu cume harapan.. jauh skali untuk mnjadi kenyataan...

3 comments:

A.A said...

nabila ni, peluang dah ade depan mate pn x nak guna....
die dah tulun dah 2, klu kita la dah mula kan dah langkah seterus nye....
atau lebih drastik, bleh x kita coulpe(bak kate nabil) ape2 pn lu pikir la sendiri...hahahaha
die dah curi2 pandang 2,dah tau cm 2 awk tggu jek n tgk muka die bleh die pndng 2 senyum la kat die..senyum tegur...

ayue said...

errmm chef?...kitchen maner nabila...akak kenal x...mmm...rrse nk jd trus nk jd secret admirer ke..ke nabila nk mulekn langkah...tp slow2 but steady sis..jgn nmpk sgt gurl terdesak sgt...kut2 die xde ape2..buat malu jerr rite...

imnabila said...

kte ske men2 je la kak... uat smangat g kje jer.. hehehehhehe...